14 Ağustos 2014 Perşembe

SİGARA



nefret ettiğim, kokusuna bile tahammül edemediğim, yanımda hiç kimsenin kullanmadığı, kokusunun bile midemi anında bulandırmaya yettiği, asla içildiği ortamlarda bulunmadığım, hayvan deneyi yapılan ürünlerden olması hasebiyle de ayrı bir antipatim bulunan zehir. iradesiz insan belirtgeci.
her normal, orta zekalı, makul şahsın bir an önce bu zehirden, bu gönüllü kölelikten, dolaylı intihardan kurtulması gerekmektedir. özellikle hayvan haklarına duyarlı şahısların. bir hayvan hakları savunucusunun hayvan deneyi gerçeğine rağmen sigara içmeye devam etmesi kabuledilemez.
"insan ve hayvan fizyolojilerinin çok farklı olması nedeniyle de hastalıkların çözümünde yapılan araştırmalarda başvurulan hayvan deneylerinin olumlu sonuç vermediği de artık bilinmektedir. etik kurulların yapılandırılmasını öngören yönerge ve h.k.k.da da yer aldığı üzere yeni alternatif bir deneyin ortaya çıkması durumunda kesinlikle o alanda hayvan deneylerine başvurulmamalı ve hayvanlardan yararlanılmadan söz konusu yeni deney aracılığıyla araştırmalar gerçekleştirilmelidir. tıptaki birçok önemli gelişmede hayvan deneylerinin bir katkısı olmamış bu önemli buluşlar canlı hayvan kullanılmadan, canlı hayvanlar üzerinde deneyler gerçekleştirilmeden ortaya çıkmıştır. 
                                                                        *****
örneğin, penisilin, morfin, antiseptikler, yapay solunum gibi önemli hususlar, en önemlisi ise, sigara ile akciğer kanserinin arasındaki doğrusal bağın ortaya çıkması faktörüdür. bu nedenle, sigaranın akciğer kanserine kesin olarak sebep olduğu faktörüne ve sigara içilmezse akciğer riskine yakalanma şansının minimuma indiği gerçeğine rağmen günümüzde halen bu hastalığın sebeplerinin ortaya çıkarılması ve tedavi yolları aranması için sürdürülen araştırmalarda canlı hayvan üzerinde gerçekleştirilen hayvan deneylerine başvurulmasının açıkça anlamsız olduğu görülmektedir. iki eşit canlının – insan ve hayvanın yaşam hakları da eşittir. bu nedenle, diğer canlı türü olan insanın kozmetik, tıp ve diğer zorunlu ve/veya lüks gereksinimleri için, her ne koşulla olursa olsun kendi farkında olan, haz, mutluluk, üzüntü ve acı gibi insanda var olan her türlü duyguyu barındırdığı bilimsel olarak kanıtlanan bir diğer canlı olan hayvanın üzerinde acı çekmesine ve ölmesine sebep olan deneylerin gerçekleştirilmemesi gerekmektedir. kozmetik ve tıp alanında yoğun olarak başvurulan hayvan deneylerine son verilmesi ve buna yönelik düzenlemeler yapılarak h.k.k madde 9 un iptal edilecek buna yönelik yasakları içeren bir madde öngörülmesi gerekmektedir."
bu kısım şu entry'mden alıntıdır: (bkz: hayvan deneylerinin alternatifleri/#26058506)
http://3.bp.blogspot.com/…1600/rabbit-smokingfb.jpg
http://4.bp.blogspot.com/…4/vrzihsldztq/s1600/d.png
https://secure.peta.org/… facebook&utm_medium=promo - işkenceye son ver. imza at.