1 Mayıs 2015 Cuma

VEGAN MÜCVER


ben mücveri çok severim. vegan mücveri çeşitli versiyonlarıyla denemeye başladım, muhteşem oldu. sürekli tarafıma vegan beslenmeye ilişkin sorular yöneltenlere tarifini vermekte ve her zamanki yanıtımı eklemekteyim: özel bir vegan beslenme menüm yok. tüm yemekler benim için veganlaştırılabilir sadece.
yani her yemek kolayca içeriğindeki hayvansal ürünler çıkarılarak vegan hale getirilebiliyor. veganlara ve olmak isteyenlere duyurulur.

vegan mücverin çok fazla çeşidi var. 

ben bir versiyonunu buraya ekliyorum, zaman zaman diğer yemekleri de ekleyeceğim. 
bu tarifte 2 adet kabak temizlenip rendelenir. suyu iyice sıkılarak rendelenmiş kabaklar başka bir kaba alınır.
bolca maydanoz, yeşil soğan, kuzukulağı, nane, dereotu kıyılarak eklenir. ardından soya sütü ve un eklenir. tuz, kırmızı biber, karabiber, biraz karbonat da ilave edilip iyice karıştırılır. ben buğday unu kullandım ama mısır unu ile daha güzel olur diye tahmin etmekteyim. karışım kızgın tavada kaşıkla eklemek suretiyle kızartılır. tahinli sosla tüketilmesini önermekteyim. zeytinyağında kızartın, çok az yağda. soya sütü yoksa karışımın içine zeytinyağı ekleyin çok az.
bir diğer versiyonunda sıkılaştırıcı etki için soya sütü yerine bir kapta üzerine sıcak su eklenerek jöle elde edilebilen keten tohumundan istifade edilmektedir. bu versiyon da rahatlıkla uygulanabilir.