BADEM SÜTLÜ SIYIQ
1 bardak badem sütüne 1 bardak su eklenip iyice karıştırılır. İyice yıkanıp nişastadan arındırılan pirinç kaynamakta olan bu karışıma eklenir. Bir tutam tuz serpilir ve zayıf ateşte pişmeye bırakılır.
Ara ara yapışmaması için karıştırılır.
Servis edilirken bu yemeğin üzerine bir miktar safran, tarçın ve 1 kaşık margarin ilave edilir.
Safran şu şekilde hazırlanır: 1 tutam safran 1 kaşık sıcak suda eritilir. Daha sonra hazırlanmış olan bu safran yemeğin üzerine konulur.
Badem sütü bu şekilde hazırlanır: 1 bardak önceden ıslatılıp kabuğu soyulmuş olan bir bardak badem blendera konulur ve üzerine 4 bardak su ilave edilerek karıştırılır. Elde edilen karışım süzülerek süt ayrı bir kaba alınır. Posası ise lor niyetine kullanılır.
Malzemeler: 1 bardak badem sütü, yarım bardak pirinç, 1 bardak su, 1 yemek kaşığı margarin, isteğe göre tuz, tarçın, safran.
BADAM SÜDLÜ SIYIQ
1 stəkan badam südünə 1 stəkan su əlavə edilib yaxşıca qarışdırılır. Yaxşıca yuyulub nişastadan arıtdırılan düyü qaynamaqda olan bu qatışığq əlavə edilər. Bir çimdik duz səpilər və zəif alovda bişməyə buraxılar.
Hərdən bir yapışmaması üçün qarışdırılar.
Süfrəyə verilərkən bu yeməyin üzərinə bir miqdar zəfəran, darçın və 1 qaşıq marqarin əlavə edilər.
Zəfəran bu şəkildə hazırlanır: 1 çimdik zəfəran, 1 qaşıq isti suda əridilər. Daha sonra hazırlanmış olan bu zəfəran yeməyin üzərinə qoyular.
Badam südü bu qaydada hazırlanır: 1 stəkan əvvəlcədən isladılıb qabığı soyulmuş olan bir stəkan badam blendera qoyular və üstünə 4 stəkan su əlavə edilərək qarışdırılar. Əldə edilən qatışıq süzülərək süd ayrı bir qaba alınar. Tortası isə lor pendiri məqsədiylə istifadə edilər.
Ərzaq: 1 stəkan badam südü, yarım təkan düyü, 1 stəkan su, 1 yemək qaşığı marqarin, istəyə görə duz, darçın, zəfəran.