21 Şubat 2016 Pazar

ÇİN KÜRK TİCARETİNDE TAVŞANLAR - İMZA ATIN!

bu fotodaki yüzlerce can işkence ile öldürülmeyi bekliyor, kürkleri için. 

tavşanlara yönelik hassasiyetim, azami sevgim, zaafım, bana ızdırap veren düşkünlüğüm biliniyor. bir süredir yeni yazı yazamamaktayım bazı özel nedenlerle. bir tek böyle çok önemli ve acil durumlarda yazmak zorunda kalıyorum. 
bu vahşet hakkında detaylı bilgi edinmek, peta'nın bu vahşete karşı başlatmış olduğu imza kampanyasına katılmak için linke gidin: Rabbits Hit, Hung Up, and Skinned Alive in the Chinese Fur Trade 
Bu konuya dair bilinçlendirme çalışmaları yapmak ve yoğun katılım sağlamak elzemdir, çevrenize duyurun, herkese anlatın, ilgili peta linkini her yerde paylaşın! 


31 Ocak 2016 Pazar

körili vegan karnabahar

körili vegan karnabahar - ben karnahabarı da çok severim diğer tüm sebzeler gibi. özellikle bu tarifi ile yapılanını.
karnabahar çok kısa bir süre bir tencerede çok az su ve tuzla haşlanır. o haşlanırken harç hazırlanır.
harç: biraz un, biraz yulaf sütü (yoksa su), biraz köri, biraz tuz, pul biber ve önceden sıcak suyla lapalaştırdığımız keten tohumu. hepsi karıştırılır krep hamurundan biraz daha yoğun bir hamur elde edilir.
haşlanan karnabaharlar çıkarılıp süzülür iyice. devamında z.yağı dolu bir tencerede bu hamura sıvanıp kızartılır, atıldığı gibi alınması gerek, fazla kalırsa yanar zira. ben çok çok az yağ kullanıyorum normalde her türlü yemekte, ancak bu tür leziz vegan yiyecekler için bir istisna olabiliyor. yine de yoğun yağda kızartmak istemeyenler haşlanmış k.baharı rondodan geçirip yukarıdaki hamura bulayıp az yağda kızartabilirler hamburger köftesi gibi.
çok hafif, muhteşem bir yiyecek bu, dev bir tabağı bitirebilirsiniz birkaç dk.da, dikkatli olun.