23 Şubat 2020 Pazar

VEGAN ERİŞTELİ PATATES ÇORBASI

TÜRKÇE
VEGAN ERİŞTELİ PATATES ÇORBASI 
Un elenir, su ve tuz eklenerek katı bir hamur yoğrulur. Hamur incecik yayılır. Devamında akordiyon şeklinde katlanarak erişte biçiminde kesilir. Patatesler soyulup jülyen doğranır. Sade suda veya önceden hazırlamış olduğunuz sebze bulyonunda iyice pişirilir. Son olarak az yağda kavrulmuş soğan eklenir. Kaynamaya devam eden çorbaya en son erişteler ilave edilir.
Çorba hazır olunca safran şırası, tuz ve karabiber serpilir.
Malzemeler: Tek kişilik: Yarım bardak un, yarım bardak su, 1 orta boy patates, 1 kaşık zeytinyağı, 1 soğan, isteğe göre safran, tuz ve kararbiber.
Sebze bulyonu için 2 kereviz, 2 havuç, 1 demet pırasa, 1 demet dereotu kullanılır.
Safran şırası şu şekilde hazırlanır: Bir tutam safran bir yemek kaşığı sıcak suda eritilir. Daha sonra hazırlanmış olan bu şıra yemeklerde kullanılır.

AZERİCE
VEQAN ƏRİŞTƏLİ KARTOF ŞORBASI
Un ələnər, su və duz əlavə edilərək bərk bir xəmir yoğrular. Xəmir nazik olaraq yayılar. Davamında qarmon şəklində qatlanaraq əriştə kimi kəsilər. Kartoflar soyulub julyen doğğranar. Sadə suda və ya əvvəlcədən hazırlamış olduğunuz tərəvəz bulyonunda yaxşıca bişirilər. Son olaraq, az yağda qovrulmuş soğan əlavə edilər. Qaynamağa davam edən şorbaya ən son əriştələr əlavə edilər.
Şorba hazır olunca zəfəran şirəsi, duz və qara istiot səpilər.
Ərzaq: Bir nəfərlik: Yarımstəkan un, yarım stəkan su, 1 orta boyda kartof, 1 qaşıq zeytun yağı, 1 soğan, istəyə görəzəfəran, duz və qara bibər.
Tərəvəz bulyonu üçün 2 dəstə kərəviz, 2 kök, 1 dəstə kəvər, 1 dəstə şüyüddən istifadə edilər.
Zəfəran şirəsi bu şəkildə hazırlanır: Bir çimdik zəfəran bir yemək qaşığı suda əridilər. Daha sonra hazırlanmış olan bu şirə yeməklərdə istifadə edilər.

Azerileri siteye çekmek için çabalar, Azerilerin ısrarla gelmemesi...

2 Şubat 2020 Pazar

VEGAN BOLVA - VEQAN BOLVA


TÜRKÇE

VEGAN BOLVA
Pirinç iyice yıkanır, nişastasının tamamen gitmesi için bol suda yıkanması gerekmeketdir. Bir tencerede yaklaşık yarım saat haşlanır, daha sonra ıspanak, dereotu, kuzukulağı, pırasa, yeşil soğan ince ince kıyılıp pirince eklenir. Ayrı bir kapta un ve su iyice çözülene kadar karıştırılır. Bu terbiye pişmekte olan yemeğe eklenir ve kesilmemesi için devamlı karıştırılır.
Yemek kaynamaya başlayınca önceden ıslatılmış ve yumuşatılmış olan erik kurusu, tuz ve karabiber eklenir.
MALZEMELER: Tek kişilik: Yarım bardak pirinç, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım bardak erik kurusu, yarım bardak un, birkaç dal ıspanak, kuzukulağı, pırasa, dereotu, yeşil soğan, isteğe göre tuz, karabiber.

AZERİCE



VEQAN BOLVA
Düyü yaxşıca yuyular, nişastasının tamamilə getməsi üçün bl suda yuyulması lazım gəlməkdədir. Bir qazanda təxminən yarım saat qaynadılar, daha sonra ispanaq, şüyüd, turşəng, kəvər, yaşıl soğan xırda xırda doğranıb düyüyə əlavə edilər. Ayrı bir qabda un və su yaxşıca həll olana qədər qarışdırılar. Bu qatışıq bişməkdə olan yeməyə əlavə edilər və kəsilməməsi üçün davamlı qarışdırılar.
Yemək qaynamağa başlayınca əvvəlcədən isladılmış və yumşaldımış olan alça qurusu, duz və qara istiot əlavə edilər.
ƏRZAQ: Bir nəfərlik: Yarım stəkan düyü, 1 yemək qaşığı zeytun yağı, yarım stərak alça qurusu, yarım stəkan un, bir neçə dənə ispanaq, turşəng, kəvər, şüyüd, yaşıl soğan, istəyə görə duz, qara istiot.