31 Aralık 2012 Pazartesi

kediler soğuk havalarda motora sığınır - yeni yazı

üçbacaklı şebeleğimizi bu sebeple sahiplendiğimiz için bu gerçeği yakinen bilen biri olarak, her kış belirttiğim üzere bu kış da vurgulayarak, önlem almaya yönelik önerilerde bulunarak çok sayıda canın akibetinin üçbacaklımız gibi olmaması veya yaşamlarını kaybetmemeleri için üzerinde durduğum, özel önem verdiğim olgu.
her kış "aracınızı çalıştırmadan önce kaputa vurun, kediler soğuk havalarda motora sığınır" şeklinde yazı ve görseller hazırlayarak bunların çıktsını almak ve çevreye dağıtmak suretiyle çok sayıda canın her kış döneminde olduğu gibi parçalanarak feci şekilde yaşamlarını kaybetmelerini, şanslılarsa engelli kalmalarını önlemek için çalışmalarda bulunmaktayız.
özetle, linkte bulunan yazılı görseli kopyalayarak, aynı veya daha büyük boyutlarda çok sayıda çıktı alınmasını, bu çıktıları yığınlar halinde ofis/ev/okul/araç v.s. gibi bilumum yerde barındırarak, her gidilen yere götürülmesini ve dağıtılmasını önermekteyim. uzun yıllardır bunu yapmaktayız ben ve çevrem olarak.
bu çıktılar nereye gidilirse gidilsin mutlaka yanımızda bulundurulur ve okullarda, ofislerde, bilumum mekanlarda panoya takılır, sokaklarda dolaşılarak, yürüyüşe çıkıldığında kısaca her daim ve her yerde araçların üzeirne bırakılır, uçup gitmemesi için sileceklere takılır, sileceklerin arkasına geçirilir. böylece önlem amaçlı hazırlanmış bulunulan bu görseli/yazıyı gören, alıp bir saniye bile olsa bakan/okuyan birisi bu hususta bilinçlenir, daha duyarlı olur, aracını çalıştırmadan önce kaputa vurmak suretiyle ısınmak amacıyla motora sığınan kedileri uyarır, böylece çok sayıda can mutlak ölüm ve yaralanmadan kurtulur.


30 Aralık 2012 Pazar

yuva arayan engelli hayvanlar - 2.



bir hayvansever tarafından olduğu yerden alınıp tedavisi yaptırılmış, bir süredir büyükçe kafeste beklerken, başka bir pansiyona daha genişçe yerde beklesin diye alınmış olup, ivedilikle kendisine sıcak yuva verecek, evini, bahçesini, kalbini açacak, şefkat, ilgi, sevgi sunacak, cins sevdasından ari, sokak canlarına önem veren gerçek insan niteliğindeki candostunu beklemekte olan 6 aylık yavru köpeğin de arasında bulunduğu canlar.

http://turseng.blogspot.com/...-kopek-yuva-aryor.html - bu resimlerinden de görüleceği üzere, son derece tatlı, meraklı gözlerle bakan canı sahiplenecek olanlar linkteki iletişim bilgilerinden bu canın tedavisi yaptırıp, yuvalandırmak üzere bir pansiyonda bekleten hayvanseverle irtibata geçebilirler. bilindiği üzere pansiyon ücretleri son derece yüksek olup, bu can için her gün pansiyon bedeli ödenmektedir bu şahıs tarafından. bu cana sıcak yuva (ev, bahçe) verebileceklere bir an önce eyleme geçerek canı pansiyondan kurtararak, ömürlük yuvaya kavuşturmaya vesile olmalarını önermekteyim. bilinçli, bir candostu edinmenin getirdiği yükümlülük ve sorumlulukların farkında olan, hele de bu can gibi kısmi engeli bulunan canı asla terk etmeyecek olanların sahiplenmesi gerekmektedir. zira, terk etmekten sahiplenmemeden daha olumsuz sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. örn. (bkz: terk edilen hayvanların intihar etmesi)



yuva arayan engelli hayvanlar - 1.




sahiplenirken/sahiplendirirken görme/fiziksel engeli bulunanların sokaklarda, çoğunlukla insan kaynaklı tehlikeler nedeniyle yaşam şansının son derece düşük olmasının dikkate alınması, sağlıklı ve cins hayvanlara göre özel önem verilip, bir an önce sahiplenilmesi/sahiplendirilmesi gereken, ilanlarına sadece bakıp geçilmemesi, durup incelenmesi, gerçekten ilgilenilmesi, bir candostu edinmek isteyenler tarafından evleviyetle tercih edilmesi gereken canlar.
sahiplenirken/sahiplendirirken görme/fiziksel engelli olanlarına özel önem verilip, öncelik tanınması, görme ve fziksel engelli olanlarının evde herhangi bir külfet oluşturmadan diğerlerinden bir farkı olmadan normal yaşam sürerken, sokak koşullarının son derece tehlikeli olması nedeniyle sokaklarda yaşama olanağı bulunmadığı için görüldükleri yerde evleviyetle korunaklı bir bölgeye - eve/bahçeye alınması, ilanlarına denk gelindiğinde, söz konusu ilanlardaki canların başkalarını değil, doğrudan o ilanı inceleyenleri beklediklerinin bilinmesi, ilanlara dikkatlice ve içten, samimiyetle yaklaşılması, sahiplendirme amacının bulunması gerekmektedir. "ne de olsa bir başkası sahiplenir/ilgilenir" diye düşünülerek sadece ilanların incelenerek, resimlerine bakılıp geçilmesi çoğunlukla o ilanlardaki canlar için mutlak ölüm anlamına gelmektedir, zira bu canlar belli bir süre içinde sahiplendirilemediklerinde, sonsuza kadar kaldıkları pansiyonda ödemeleri yapılarak tutulamayacağı için genellikle ilgilenen/tedavi ettiren kişi veya terk edildiği klinik tarafından sokağa bırakılmakta, bu da onlar için olumsuz son anlamına gelmektedir. ne de olsa başkası sahiplenmez, hayır! siz sahiplenmediyseniz, bir başkası da böyle düşünür, o da sahiplenmez. böylece en fazla şefkat, ilgi, sevgiye ihtiyaç duyan bu engelli canlar sıcak yuvaya kavuşamadan hayatlarını kaybederler.

örn. kışın ısınmak için girdiği aracın motor bölümünde parçalanan bacağını, aynı anda veterinere götürmemize rağmen, her zamanki veteriner bilgisizliği ve hatası nedeniyle kaybetmek zorunda kalıp, üç bacakla sokaklarda yaşama şansı bulunmadığı için doğal olarak sahiplendiğimiz üçbacaklı şebeleğimiz, yine belirttiğim şekilde hiç bir ek külfet oluşturmadan, diğer canlardan bir farkı olmadan, gayet mutlu mesut yaşamaktadır. görme/fiziksel engelli canları sahiplenmede, "ileride bir külfet oluşturur mu, ek bir zahmet, ilgi gerektirir mi" (ki, gerektirse bile gerçek hayvanseverin/gerçek insanın bundan kaçınmaması gerektiğini de ilaveten belirtirim) gibi düşüncelere kapılmadan, zerre kadar tereddüt gösterilmemesi, bu tür canların sokaklarda yaşama şansının son derece düşük olduğunun gözönünde bulundurması ve ivedilikle sahiplenmesi gerektiğini önemine binaen tekrar eklerim.

önemli: sahiplendirme işlemi sırasında, sahiplendirilen canların yaşam haklarının güvence altına alınması, mal alır gibi, her isteyenin alıp gitmemesi, sorumluluk ve yükümlülüklerinin farkında bulunmasını, taahhüt ettiği yükümlülüklerini ihlal etmesi halinde ise hukuki takibini rahatlıkla sağlayabilmek amacıyla hazırlamış bulunduğum sahiplendirme formu nun iki nüsha olarak hazırlanarak, hem sahiplendiren, hem de sahiplenen tarafından imzalanarak hukuki etkiye kavuşturulmasını önermekteyim.

köpek - yeni yazı



sahiplenmede engelli hayvanlara öncelik verilmesi ilkesini her daim gözönünde bulundurarak, sahiplenmede/sahiplendirmede görme/fiziksel engelli olanlarına önem verilerek, öncelik tanınması gereken can.
6 aylık yavru köpeğin hikayesi, resimleri ve sahiplenmek isteyenler için iletişim bilgisi ilgili linkte yer almakatdır:
http://turseng.blogspot.com/...-kopek-yuva-aryor.html

kısaca, bu 6 aylık yavru köpek onlar için de direksiyon kırın düşüncesinden yoksun, hayvanları uğrına direksiyon kıracak kadar değerli görmeyen zihniyette biri tarafından araçla çarpılarak olduğu yerde bırakılmış, çarpan embesil yine h.k.k. ilgili hükmü - md. 21 gereği alıp veterinere götürmesi gerekirken, elbette ki, olay türkiye'de vuku bulduğundan bundan itina ile kaçınmış, kaçıp gitmiştir. bu can bir hayvansever tarafından olduğu yerden alınıp tedavisi yaptırılmış, bir süredir büyükçe kafeste beklerken, başka bir pansiyona daha genişçe yerde beklesin diye alınmış olup, ivedilikle kendisine sıcak yuva verecek, evini, bahçesini, kalbini açacak, şefkat, ilgi, sevgi sunacak, cins sevdasından ari, sokak canlarına önem veren gerçek insan olan candostunu beklemektedir.
bir can sahiplenmek isteyenlere bu canı evleviyetle sahiplenmelerini önermekteyim. bu can engelli olmasa da, hem ön, hem de arka bacağı araçla çarpma sonucunda kırıldığından, sürekli gözetim altında olması gereken, sokaklarda yaşaması mümkün olmayan candır.



29 Aralık 2012 Cumartesi

Ernest Hemingway ve Kedi Sevgisi


















en çok sevdiğim yazarlar arasında ilk sıralarda bulunan, en sevdiğim eseri silahlara veda olan, nobel ödüllü yazarların özellikle hikayelerini çok seviyor olmam hasebiyle, kendisinin de romancılıkta olduğu kadar hikayecilikte de son derece mahir olduğunu okuduğum kaliteli hikayelerinden anlamış bulunduğum, eserlerinde uzun cümlelerden kaçınıp, kısa cümleler kurması hasebiyle döneminin eleştirmenleri tarafından dili "cimri ve kuru" bulunsa da, tüm dönemdaşlarını etkileyen üslubu ile son derece etkili olup, meslektaşlarına "ondan öğrenmek kolaydır, roman yazmak isteyen hemingway'i okuyup, öğrenmeli, örnek almalı" şeklinde fikirlerini beyan ettirecek mükemmellikte yazan, savaşı iyi anlatıyor olmasında 3 yıl süreyle star diye bir gazeteye savaş muhabirliği yapmasının etkisi apaçık ortada olan, hayvan sevgisi yönünden bakıldığında bir çelişki yakalanarak kendisini sevenleri şaşırtıp çelişkide bırakacak kadar ilginç özellikleri olduğu görülen - av merakının yanısıra kendisi onlarca kediyi ev ve bahçesinde besleyen, çalışırken, yemek yerken, hülasa yaşamının her anını kedilerle paylaşacak kadar büyük bir kedi sevgisine sahiptir - bir taraftan diğer hayvanları avlarken, diğer taraftan kedileri sevmesi gibi bir çelişkiden ileri geliyor olsa gerek ki, hayvan sevgisi bulunup, bir hayvan candostu bulunanların yakalamış olduğu tam huzuru yakalayamadığından maalesef intihar ederek hayatına son vermeyi seçerek kendisini seven bizler için üzücü anılar bırakmış olan deha.

hemingway dönemdaşları olan yazarları, eleştirmenleri sevmez, onlardan uzak durur, aralarına mesafe koyardı.
"ben yazarları, eleştirmenleri, edebiyat dünyasını sevmiyorum, onlarla arkadaşlık kurmuyorum, benim dostlarım avcılar, çiftçilerdir, ben onlarla edebiyat, yazılar hakkında değil, av, çiftçilik hakkında konuşuyorum".
 avcılar - öldürme dürtüsünün bastırılması için uzmanlarla görüşmeli, zira gördüğüm/bildiğim/haberdar olduğum hiç bir avcının akibeti iyi olmamıştır, olamaz da. örn ernest hemingway/@earthlings
hem hayvan sevgisi barındırıp, hem de hayvan öldürmek mümkün değildir, bu ikisi zıt kavramlar olup aynı ve sağlıklı bünyede bulunması olanaksızdır. 
altta hemingway'in yaralı kedisi willie'yi bizzat tüfekle ateş ederek öldürdüğüne ve üstadın ruh sağlığına ilişkin önemli bilgiler sunan mektubu yer almaktadır. bu mektup alttaki linkten alıntıdır.
http://www.edebiyathaber.net/...ini-anlattigi-mektup/ - mektup linki. 
"Ernest Hemingway, Küba’daki evi Finca Vigia‘dan dostu Gianfranco Ivancich’e yazdığı 22 Şubat 1953 tarihli mektubunda emektar kedisi Uncle Willie’nin son saatlerini anlatıyor: 
“Sevgili Gianfranco;
Tam sana yazmayı bitirmiş mektubu zarfa yerleştiriyordum ki, Mary aşağı indi ve “Willie’nin başına korkunç bir şey gelmiş” dedi. Hemen dışarı çıktım ve yerde Willie’yi gördüm: Her iki sağ ayağı birden kırılmıştı; birisi kalçasından, diğer diz altından. Üzerinden bir araba geçmiş olmalıydı ya da birisi sopayla vurmuştu. Eve kadar tüm yolu diğer yandaki sağlam ayaklarıyla gelmişti. Kemikler çok yerden kırılmış, yaranın içinde dağılmıştı ve bazı parçalar dışarı fırlamıştı. Ama o yine de mırıldıyor ve onu iyileştirebileceğimden emin görünüyordu.
René’den onun için bir şişe süt getirmesini istedim, René onu kucağına aldı ve okşamaya başladı. Ve biraz sonra Willie sütünü içerken ben onu başından vurdum. Çok acı çektiğini sanmıyorum, sinirleri ezilmişti, bu yüzden bacakları gerçekten acımaya başlamamıştı henüz. Monstruo benim yerime ateş etmek istedi ama bu sorumluluğu kimsenin üstüne yıkamazdım, Willie’nin bir gün kendisini bir başkasının vurduğunu bilme ihtimaline müsaade edemezdim.
Seni gerçekten özledim. Uncle Willie’yi özledim. Daha önce de birilerini vurduğum olmuştu ama tanıdığım ve 11 yıldır sevdiğim birisini değil. Hele iki kırık ayağıyla mırıldayan birini hiç değil." 

binnur kaya



tecavüze uğrayan kedinin himaye altında olduğu yedikule hayvan barınağına sözkonusu kediyi görmek amacıyla giden, barınağı ziyaret edip, bir de barınaktan köpek sahiplenen, bu davranışını takdir edip, diğer sanatçılara örnek teşkil etmesini beklediğim iyi kalpli ve başarılı sanatçı.
http://www.haberturk.com/galeri/magazin/421853-binnur-barinaktan-kopek-sahiplendi - ziyaret resimleri linkte görülebilir.
http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/... - tecavüz mağduru kedicanla ilgili güncel bilgiler ve resimleri ve de özel durumu/bakımı nedeniyle gereksinim listesi linkte. istanbul'da ikamet eden hayvan haklarına duyarlı herkese barınağı ziyaret ederek, bu şefkate ve özel ilgiye muhtaç canı görmelerini, ilaveten bu ihtiyaç listesini temin etmelerini önermekteyim.
"yaş mama, kuru mama, prednol 250 ml, nervit, cefadey 1 gr, premobolan amp, hasta yatak bezi, alkolsüz ıslak mendil, 2'lik kısa uçlu enjektör desteği de bekliyoruz." - acil ihtiyaç listesi bu şekilde olup, linke tıklamaya üşenebilecekler için buraya da eklenmektedir tarafımdan.
barınağı ziyarete giderek, bu canı görecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak olanlara burada çektikleri resimleri, teşvik oluşturması açısından sözlükte ve genel olarak sosyal medyada paylaşmalarını önermekteyim.

ek: (bkz: kediye tecavüz etmek/@earthlings)





ilaveten, sahiplenmede engelli hayvanlara öncelik verilmesi ilkesi gereği, bir can sahiplenmek isteyen herkese görme/fiziksel engelli canlar gibi, sağlıklı ve cins olanalr karşısında dezavantajlı gruptan nitelenen canları tercih etmeleri gerektiğini tekrar vurgularım.
örn. geçirdiği trafik kazası sonucunda görme engelli kalan ve bu halde sokaklara bırakılması kendisi için mutlak ölüm anlamına geleceğinden, bir klinikte tam 2 yıldır bekleyen görme engelli kedicanı sahiplenmelerini öneririm.
http://turseng.blogspot.com/...i-2-yldr-klinikte.html - sahiplendirmeyi yapanın iletişim bilgileri ve kedicanın resimleri bu linkte.

yine, geçirdiği trafik kazası sonucunda (görüldüğü üzere genelde insan kaynaklı nedenlerle canlar ya yaşamlarını yada görme veya fiziksel yetilerini/organalrını kaybetmektedirler) bacaklarında hafif sorun kalan, 6 aylık yavru köpek sahiplenmeyi beklemektedir, tedavi sonrası sıcak bir yuva beklediği klinikte.
bu canın resimleri ve sahiplendirmeyi yapanın iletişim bilgileri de bu linkte: http://turseng.blogspot.com/...-kopek-yuva-aryor.html

görme/fiziksel engelli canlarla, tavşan, hamster, kuş, iguana gibi kedi ve köpekler kadar önemsenmediği ve tam da bu nedenle ve genelolarak çok sevdiğim için önemsediğim canlara özel hassasiyet duymakta, önem vermekte ve sahiplendirmede öncelik tanınması gerektiğini belirtmekteyim.








tavşanların gariplikleri - yeni yazı



iki rahimlerinin bulunması, (bu yüzden çok sayıda yavrulamaya sebebiyet vermemek için tavşan dostlarının mutlaka tavşanlarını kısırlaştırmasını önermekteyim), fındık, ceviz, badem gibi çerezleri çok sevdikleri için (çiğ badem asla verilmez tavşanlara, siyanür içeren çiğ badem tavşanlar için olumsuz sonuçlar doğurabilir) candostları tarafından kıracakla fındık/ceviz kırıldığında çıkan sesten bu sevdiği çerezlerin verileceğini anlayarak koşturup gelmeleri, burunları ile dürterek sevdikleri yiyeceklerin verilmesini sağlamaları, aynen kedi, köpekler gibi candostlarını kapıda karşılamaları, çok mutlu olunca mutluluk dansı yapmaları - sıçrayarak havada zigzag çizme, koşup koşup aniden havaya zıplama şeklinde - sevgilerini göstermek için candostlarının elini, kolunu, yüzünü yalamaları, candostlarıyla birlikte tv izleyip, müzik dinlemeleri gibi tavşanseverlerin yakinen bildiği, ancak tavşanların da kedi ve köpekler gibi oyuncu, zeki, kıymetli olduklarından bihaber insanlar için gariplik/ilginçlik olarak görülebilecek harikalar.


bizim hepsini sokaktan sahiplendğimiz biri engelli kedilerimiz var, ancak ben tavşanseverim. tavşanlar hayatta en çok sevdiğim/değer verdiğim varlıklar. (bkz: tavşan/@earthlings) şurada belirttiğim üzere inşallah 5 yıl içinde türkiye'de bulunmaması hasebiyle terk edilen, eziyet gören, kurtarılacak olan, deney laboratuvarlarından kurtarılacak/deney sonunda öldürülmemeleri için alınacak tavşanların barınabileceği rehabilite/ücretsiz sahiplendirme amaçlı bir tavşan kurtarma ve rehabilite bakımevi açma planım mevcut olup, buna yönelik çalışmalarım devam etmektedir.
son dönemde ekşiduyuru'da 2 tavşan sahiplendirme ilanına denk gelmiş, bu tavşanlardan birinin iyi bir eve yerleşmiş olduğunu öğrenmiş, diğerinin ise onca zaman evde yaşadıktan sonra maalesef bu kış günlerinde, ankara soğuğunda bir bahçeye verilmiş olduğunu öğrenince bu tür terk edilen tavşanları güvenli ve mutlu olacakları bir yuvada yaşatmak, mutlak ölüme maruz kalmalarını önlemek amacıyla söz konusu bu bakımevinin açılmasına yönelik düşüncelerim hız kazanmış oldu.
bu mükemmel yaratılışları gördükçe şükrediyor, bir an önce onlarca kurtarılmalarına vesile olunacak tavşanların arasında bulunarak, hepsini öpüp koklamayı, yüzümü tüylerinin arasına sokarak huzur bulmayı hayal ediyorum. ilaveten, vanilya ve pamuk şeker gibi kokmaları şeklinde ek bilgi de vermiş olayım.



zulmu goruntule

bu zulme seyirci kalma! teşhir et! sloganı ve son derece güzel bir amaçla yola çıkarak, hayvanlara yönelik mezbaha, deney, çiftlik v.s. türü yerlerde gerçekleştirilen her türlü işkencenin, zulmün görüntülerini paylaşarak toplumda bilinç uyandırmayı hedefleyen, "hayvanların gözünde tüm insanlar nazidir" şeklinde haklı söylemleri bulunan, ancak aynen kürkehayır platformunun sitesi gibi faaliyetlerini durdurmuş bulunan site.
türkiye'de hem çiftlik, deney, mezbaha, hem de kürk hayvanlarına yönelik işkenceler hayvan hakları ihlallerinin başında gelmesine ve bu yönüyle evleviyetle önem verilerek, bu hususlarda bilinç oluşturmak amacıyla bu tür yayınların son hızla devam etmesi gerekirken, bunun böyle olmayıp, tam tersine faaliyetlerini durdurmaları, pasif ve etkisiz olmaları tarafımdan algılanamamaktadır.
blog yazmak, site yönetmek tabi ki, çoğunlukla bir heves başlanmasına rağmen yarıda bırakılmaya eğilimli faaliyetler. şahsen ekşi'deki hayvan hakları entry'lerimi taşımayacak olsam, ben de bir süre önce oluşturduğum hayvan hakları blogumu yarıda bırakabilirdim. ama ekşi'de yazmam süreklilik arzettiğinden, hayvan haklarıyla ilgili tüm entry'lerimi aynı zamanda kendi blog'umda da yayınlayınca (bloga özgü yazılar ve görsellerle birlikte) bloga devam etme istikrarlı bir hal aldı ve inşallah her zaman devam edecektir.
http://zulmugoruntule.wordpress.com/
bu zulmugoruntule platformunun son yayını maalesef kasım 2011 olarak gözükmektedir. bu platforma, bir yıl önce de haklarında entry girerek desteklemiş biri olarak, hayvan haklarına fayda sağlayacak olan bu siteyi tekrar aktifleştirmelerini, daha etkin olarak hayvan haklarına yönelik çabalarını devam ettirmelerini önermekteyim.

28 Aralık 2012 Cuma

ankara keçiören'de gerçekleşen köpek katliamı - güncel



şikayet dilekçelerinin iletilmesi üzerine ilgili makam ankara il orman ve su işleri müdürlüğü yetkilileri dilekçede sözü edilen çöplüğe - olay yerine giderek inceleme yaptıklarına ve konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğine yönelik detayların da yer aldığı resmi yanıt ilgili linktedir: http://turseng.blogspot.com/...ayet-dilekcesinde.html

http://turseng.blogspot.com/...ren-belediyesinde.html - bu da resimlerin de ekli olduğu, sadece ad ve soyadı eklenerek gönderilmek suretiyle olayın aydınlatılmasına ve sorumlulara yaptırım uygulanmasına destek verilecek olan şikayet dilekçesinin linkidir.
yoğun katılım her zaman belirtiğim üzere, ilgili/yetkili kurumların olayı ciddiyetle araştırmasını sağlamaya yönelik baskı oluşturması bakımından önemlidir.

ek: "keçiören belediyesine bölgede çalışmalarının daha titizlikle yapılmasına yönelik uyarıda bulunulması" kısmı tarafımın da ilgisini çekmiş olup, ne anlama geldiği ve olayı denetlemek ve olayda yaptırım uygulamakla yetkili söz konusu ankara il orman ve su işleri müdürlüğü ilk iş gününde şahsımca aranılarak sorulacak, belediyeye göndermiş oldukları uyarı yazısı da istenecek ve blog'da yayınlanacak, ilaveten "devam ettiği bildirilen çalışmaların" hızlanması ve gereği gibi yapılması yönünde taleplerde bulunulacak, ilgili dilekçede talebimiz olan yaptırımların ivedilikle uygulanarak tarafımıza bilgi verilmesi istenecektir.
zira, keçiören belediyesine araştırma çalışmaları devam ederken sadece uyarıda bulunmak değil, ilgili dilekçede de belirttiğimiz ve talep ettiğimiz üzere idari kurumların hayvan hakları ihlali gerçekleştirmesi durumunda uygulanacak olan yaptırımların uygulanması gerektiği hatırlatılacaktır. herkesçe de yapılması gereken bu olup, hayvan hakları ilgili çalışmalarda üzülmek ve polemiklere girmek değil, olayda yaptırım uygulamaya yetkili kurumlarla - her zaman belirttiğim gibi doğru kurumlara yapılacak olan - yoğun tepki ve baskı önemlidir.

ilaveten, hayvan hakları savunucusu hukukçusu olarak şikayet dilekçesinde olayı gerçekleştirenlere yönelik araştırma talebimde, üç olasılık da gözönüne alınarak
1. olayı gerçekleştiren keçiören belediyesi ise ilgili ihlal ve yaptırım hükümleri ve uygulanacak yaptırımlar,
2. olayı gerçekleştiren başka bir beledye ise yine ilgili ihlal ve yaptırım hükümleri ve uygulanacak yaptırımlar,
3. olayı gerçekleştiren belediyeler değil, üçüncü kişilerse bu durumda da ilgili ihlal ve yaptırım hükümleri ve uygulanacak yaptırımlar belirtilmiş olup, ankara il orman ve su işleri müdürlüğünün yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda, olaya yönelik araştırmalar devam ederken bile keçiören belediyesine uyarı yazısı gönderip, çeşitli uyarılarda bulunmasını da son derece önemli bulmakta ve "biz yapmadık, hayvanları severiz, onları kısırlaştırıyoruz" gibi abuk cümlelerle kendisini savunan keçiören belediyesinin açıkça aleyhine olduğunu görmekteyim.

Kedi - Görme Engelli - 2 yıldır klinikte kafeste bekleyen can - Yuvalandı






Bu can aslında görür gibi bakmasına rağmen, tamamen görme engelli bir can olup, 2 yıldır bir klinikte kafeste beklemekte olan bir candır. tamamen görme engelli olması hasebiyle sokağa bırakılması mümkün olmadığından son çare olarak bu yol seçilmiş.
bu canı 2 yıldır beklemekte olduğu klinik kafesinden kurtarmaya vesile olmak isteyenler, yukarıdaki telefon numarasından sahiplendirecek kişiyle bağlantı kurarak cana sıcak bir yuva açabilir, şefkat ve ilgi ve de sevgi sunabilirler.

Yavru Köpek - Yuva Arıyor (Önemli/Öncelikli)



Türü:
Yavru Köpek
Cinsiyeti:
 Dişi
Yaşı:
0-6 ay
Ülke/Şehir
 İstanbul
Sahiplendirenin İletişim Bilgileri:
Tel: / Email: 

Sahiplenmek isteyenler yukarıdaki email adresinden bu bayanla iletişime geçerek bilgi alabilir, sahiplenebilirler. Sahiplenmede engelli hayvanlara öncelik verilmesi gerekir. 
Yavru köpekle ilgilenen hayvanseverden gelen yeni bilgiler bu şekilde: 
"Onu ameliyat oldugu klinikten cikardim.cunku hateket etmesi uzerine basmasi lazimmis.Tuzlada V. klinikte pansiyona yerlestirdim. orada bir kafesten daha genis alan var. sag onkolda kirik eklemi de icine aldigindan kol halen atelde. Dahasi carpan kisi ayni tarafta hem on hem arka bacagini kirdigindan gozlem altinda bir yuvada olmasi onemli".
 Sahiplendirilecek olan yavru köpeğin hikayesi:
(Yazı sahiplendirecek olan şahsa aittir)
“Bu masum yavruyla kaza geçirmiş yardıma ihtiyacı olan köpek duyurusu sonrasında Ataşehir’de yol kenarında şantiye alanında tanıştım. Çağrıya cevap verdim.Gidip onu buldum.Yerden felçli gibi kalkamiyor çamurun içinde debeleniyordu.Kırıkları olduğunu anlayınca ve barınak tedavisini yaptıramayacağını söyleyince alıp kliniğe götürdüm.Sağ arka bacak ve sağ ön kolda kırıkları vardı.O nedenle ayağa kalkamıyordu.Sağ önkolda eklem ikiye ayrılmıştı ve sakatlık kalabilirdi.Bu yavrucağı ortada öylece bırakamazdım ameliyatlarının hemen yapılmasını istedik.2 ameliyat geçirdi.Öyle iyi huylu bir köpek ki veteriner " anesteziden uyanırken başını kaldırıp kuyruk sallayan köpek görmemiştim hiç" dedi.Arka bacağına plak kondu.Orası iyileşecek.Önkol ise tellerle tespit edildi.Sağ önkol Dirseğinde bir miktar hareket kısıtlılığı kalacak maalesef.Çünkü zavallının kaza eklemini parçalamış.Yürürken sorun yapmayacak ama otururken ön kolu tam kıvıramayabilir.Daha 4 aylık bir köpekçik sütdişlerini bile dökmeden hayatın acımasız yüzü ve ona araçla çarptıktan sonra yerde sürünür vaziyette bırakıp kaçacak kadar vicdan yoksunu bir türle karşılaştı.Hayatta kimsesi yok.Cins değil ama Yüreği sevgi dolu bir yavrucak.Uygun yeriniz varsa ona elinizi uzatın.Kötü başlayan kaderi sevgi ve merhamet dolu sıcak kollarınızda gün yüzü görsün.Onu terk etmeyecek, terk etmenin bir hayvanı öldürebilecek boyutta bir kötülük olabileceğinin bilincinde olan sevgi dolu bir aile arıyorum ona.”




 EK:
"bu yavru köpek yine trafik kazası mağduru olup, bir klinikte sahiplenmeyi beklemektedir. tedavisi tamamlanmıştır, iyi bir gözetim altında bulunması gerekmektedir. ilaveten, bu canın tedavisini üstlenmiş olup, halihazırda sahiplendirmeye çalışan şahıs tarafından hergün için yüklü miktarda pansiyon ücreti ödenerek yuva bulacağı güne kadar bekletilmektedir bu köpek. bu yüzden bir an önce bilinçli, hayvan bakmanın yükümlülük ve sorumluluklarından haberdar olan, ömür boyu bakıp, asla terk etmeyecek olan gerçek bir insanın bu canı sahiplenmesi gerekmektedir. bu can için, yuva bulana kadar pansiyonda bekletilirken ödenen yüksek tutarlardaki ödemeler, bu canın sahiplenmesi halinde doğal olarak bir başka tedavi/kısırlaştırma işlemine harcanacaktır.
bu can sahiplenene kadar, kalması için ücretsiz pansiyon hizmeti verebilecek olanlar da yine linkteki iletişim bilgilerinden köpekle ilgilenen şahsa ulaşıp, desteklerini sunabilirler. istanbul/tuzla'da bu can. yine bu cana ücretsiz pansiyon hizmeti sunmuş ve/veya sahiplenmiş olanlar devamında tarafımı da bilgilendirirse sevinirim."
(bu kısım tarafıma ait olup, entry'mden alıntıdır". http://turseng.blogspot.com/2013/01/kedi-yeni-yaz.html
alıntı linki.