13 Aralık 2012 Perşembe

kandıra'daki köpek ölüm kampı - 2. yazı

kapatılması için herkesin bir dilekçe ile (olayın tam olarak aktarıldığı, resim/video ve görüntülerin eklendiği) `il orman ve su işleri müdürlüğü`ne başvurabileceği, zaman zaman akıl tutulması ve toplu cinnet içinde bulunup, gerçeği göremeyen, hayvanlara iyilik yaptığını sanırken, aslında en büyük kötülüğü - aç susuz ve tedavisiz bırakma suretiyle yapan ve ne de acıdır ki, hem de kısırlaştırma yapmadan, kontrolsüz üremeyi sağlayan, ölüme terk ederek yaşam haklarını ellerinden alma suçunu hayvanseverlik kisvesi altında işleyen kimi "hayvansever"lerin yönettiği kabusevi.
bu durumda yukarıda belirttiğim şekilde şikayet dilekçesi ile yoğun şikayet başvurusu olursa etkili olur, `il orman ve su işleri müdürlüğü` kapatır burayı.
başvuru yapanlar arasında baroların hayvan hakları komisyonları ve/veya hayvan hakları dernekleri mutlaka yer almalı. çünkü `idari karar`lara karşı herkes değil ancak menfaati zedelenmiş, hakkı ihlal edilmiş kişiler dava açabilir. bunlar da dernekler ve komisyonlar oluyor olayımızda, zira tüzüklerinde `hayvanları koruma` tabirine yer vermiştirler bunlar.
60 gün içinde kapatılma talebine ya olumlu yanıt gelir yada reddedilir veya yanıt gelmez.
ilk durumda sorun yok. reddedilirse veya yanıt verilmezse (zımni ret sözkonusu olur) idarenin - il orman ve su işleri müdürlüğü'nün bu kararına karşı 2 yol izlenebilir.
1. hiyerarşik üstü olan bakanlığa başvuru yapılır 60 gün içinde dernek ve/veya kurul tarafından. il orman ve su işleri müdürlüğü'nün kararı şikayet edilir ve barınağın kapatılması talep edilir.
2. veya itiraz yoluna gitmeden doğrudan 60 gün içinde dernek ve/veya kurullar tarafından idari yargıya başvuru yapılarak, tam yargı davası açılır. bu durumda idare mahkemesi sözkonusu barınağın kapatılması kararı verir.
mutlaka dernek ve/veya baroların hayvan hakları komisyonu olmalı işlemi yürütecek olanlar.
bu tür istifçilik yaparak koruma adı altında, hayvanları aç susuz bırakıp, tedavi etmeyen, kısırlaştırmayarak yasanın öngördüğü/emrettiği kısırlaştırma yükümlülüğünü ihlal edenlere karşı takip edilecek idari takip yolları ve idari yargı takip yolları belirttiğim şekilde gerçekleşmektedir. ilgili kurumların bu yolları takip ederek bu ve benzeri kabusevlerini kapatması gerekmektedir/elzemdir.