8 Aralık 2012 Cumartesi
vejetaryen mutfağı - çin köftesi
yine bu yemek de vejetaryenler için bol proteinli ve lezzetli olması bakımından muhteşemdir. zira, bilindiği üzere vejetaryenler hayvansal ürünler tüketmediği için damak tadı daha gelişmiş olup, her ayrıntıyı, lezzetleri daha iyi algılamakta, yiyeceklerden daha fazla tad ve lezzet almaktadırlar.
bu köfte çeşidinde, barbunya ve pirinç ayrı ayrı haşlanır. devamında barbunya blender'dan geçirilir. yine soğan, sarımsak, maydanoz, tuz, pul ve karabiber eklenerek iyice karıştırıldıktan sonra haşlanmış pirinçle iyice yoğrulur (pirinç blender'dan geçirilmiyor). elde edilen köfte hamurundan hamburger köftesi büyüklüğünde parçalar koparılarak, köfte şekli verilerek teflon tavada az yağda, öncesinde una bulanarak, kızartılır.
bu köfte de yine tahinli sosla birlikte tüketilebileceği gibi hardallı sosla da mükemmel olur.
soya kıymasından elde edilen, et tadına benzerliği nedeniyle çoğu zaman tarafımı "yoksa gerçek et mi yiyorum ben?!" şeklinde endişelere gark ederek, şüpheye düşüren köftenin tarifini de bilahare vereceğim.